Afișez toate cele 4 rezultate

Pescuitul la Bologneza

Asa cum sugereaza si numele, denumirea acestei tehnici de pescuit provine din regiunea Italiei. initial doar metoda in sine se numea asa, cu timpul numele s-a transmis si lansetei utilizate. Pentru cei care nu stiu deja, trebuie sa precizam ca pescuitul la bologneza se deosebeste de celelalte tehnici de pescuit cu pluta, respectiv match-ul si rubeziana prin faptul ca ofera posibilitatea de a pescui la distanta pe ape curgatoare.  Este vorba de o tehnica foarte simpla si eficienta, utilizata frecvent de pescarii din toata tara, in special la pescuitul scobarului si al mrenei.

Bologneza

Este de fapt o lanseta usoara, cu lungimea cuprinsa intre 4 si 8 m, insa (pentru comoditate) mai frecvent utilizate sunt betele de 5 si 6 m. In scopul usurarii batului, blancurile sunt subtiri si facute din carbon iar monturile inelelor au doar un singur picior si sunt construite din aliaje foarte usoare. Actiunea lansetei trebuie sa fie de varf pentru a intepa rapid, iar greutatea de lansare e cuprinsa de obicei intre 1 – 20 grame. Mulineta utilizata trebuie sa fie de mici dimensiuni, cat sa intre pe ea 100 m de fir de 0,12 – 0,20 mm si e bine sa aiba cel putin 4 rulmenti, iar raportul de recuperare sa fie cuprins intre 5:1 si 6:1. Frana trebuie sa functioneze impecabil si sa fie amplasata pe tambur (de preferat) pentru o manevrare usoara.